Tornar a principal

Localització orientativa de les fonts naturals del terme municipal de Terrassa sotmeses a control analític periòdic

FONT DEL LLIMAC. Ctra. de Rellinars, km. 6,7. Seguiu a l’esquerra el camí de la urbanització i, torrent dels Caus avall uns 100 m., la trobareu a la dreta del llit del torrent.

FONT DEL TRONCÓ.
Ctra. de Rellinars, km. 6,5; a la dreta de la carretera. Preneu el trencall de la dreta i seguiu en direcció l’Alzina del Vent. La font està sota unes línies elèctriques que creuen l’indret.

FONT DE LA CIRERA. Ctra. de Rellinars, km. 5, a l'esquerra, preneu el camí de Can Guitard. Creueu la riera i preneu les dues cruïlles a la dreta. Es troba a uns 500 m., al marge de l'esquerra.

FONT DE L'ÀLBER.
Ctra. de Rellinars, Km. 4,8; preneu el camí a la dreta de la carretera i continueu uns 100 m. cap el torrent del mateix nom.

FONT DEL SR. RAMON. Ctra. de Rellinars Km. 4,8 a la dreta de la carretera. Preneu les dues cruïlles a la dreta. Es troba aproximadament a 1 Km. de l'inici del camí, al marge dret del mateix.

FONT DE L’OM. Ctra. de Rellinars Km 4,8 a l’esquerra, prop de Can Guitard; creueu el torrent i gireu a l’esquerra. Situada al marge esquerre del camí.


FONT DEL RACÓ. Ctra. de Rellinars Km. 4,85 a l’esquerra, prop del torrent de Can Guitard. A l'arribar-hi, uns 30 m. amunt, surt un corriol a l’esquerra que ens baixa a un torrent a uns 70 m. hi ha la font.

FONT DE LA MISÈRIA.
Ctra. de Rellinars, KM. 1,2 (Rest. “L’Hípica”), a mà dreta. Preneu el camí del centre en la cruïlla que trobareu a uns 400 m. i baixeu uns 200 m. més.

FONT DE LA BARDISSA.
Ctra. de Rellinars. Es passa al costat de la fàbrica de vigues a prop del pantà de Can Bogunyà. Continua fins el torrent Mitger de Ca N’Amat, baixeu uns 20 m. i pugeu pel camí de l’esquerra uns 200 m.

FONT TROBADA. Al límit sud del parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, a la part baixa del camí que puja de Can Roure (accés des de la carretera de Terrassa a Talamanca, km. 4,8) al Pla de l’Alzina del Vent. Situada entre la serra de les Pedritxes i la carena de Can Bogunyà i al bell mig del torrent de Fontalba.

FONT D’EN JANOT. A partir de la font Trobada, seguint el camí cap al pla de l’Alzina del Vent, es troba una cruïlla de camins; es segueix el que ve enfront i es baixa uns 300 m. La trobarem en un revolt, a la dreta i a la part alta del camí, poc abans d’entrar al torrent.

FONT DE COLOMERS.
Ctra. de Manresa, km. 3,1. Urbanització "El Molinot”. Tombeu a la dreta i preneu en les cruïlles les variants esquerra, dreta i esquerra. Situada a uns 4 km. des de la carretera. A prop de l’abocador de Collcardús.

FONT DE LA TEULA.
Ctra. de Manresa, km 3,1 (urbanització “El Molinot”); continueu cap el Torrent de la Teula: preneu en les successives cruïlles les variants a la dreta, esquerra, dreta, camí del mig, i baixeu cap el torrent pel marge esquerre.

FONT FREDA DE CAN MISSERT. Prop de l’entrada de l’autopista, a l’encreuament de Can Tries, es segueix el camí cap a la gravera. Després de 1,1 km, es pren el camí a l’esquerra i es continua uns 300 m.

FONT DEL ROSER. Seguiu el camí de la gravera. a l’encreuament de Can Tries. S’ha de creuar i agafar el camí de l’esquerra. En total, uns 2,8 km. des de la cruïlla.

FONT DEL CAMÍ RAL. Riera de Can Gonteres. Passeu el pont del ferrocarril i continueu uns 500 m. Es troba a l’esquerra al costat d’un transformador.

FONT DE CAN CARDÚS. Creueu el pont de Vacarisses, direcció Can Gonteres. Continueu fins la masia de Can Cardús i arribareu al pla de les oliveres. Baixeu pel camí al costat de l’esplanada.

FONT MOIXELL (DELS CAÇADORS). En la riera de Can Gonteres, passat el pont del ferrocarril, 1,5 km. amunt, pujant fortament un corriol que s’obre a l’esquerra.

FONT DEL FERRO.  Ctra. de Martorell. Urbanització Can Palet de Vista Alegre. c. Vista Alegre a prop de la confluència amb el c. del Ferro en el torrent.

FONT DE CAN POAL.
Ctra. de Martorell km. 0,2 a la dreta. Passeu per sota el pont de l'autopista i preneu el camí a la dreta; continueu uns 100 m. per un corriol que segueix el filat de l’autopista.

FONT DE “LA COGULLADA”. Zona ajardinada del barri de La Cogullada al nord de l’autopista.

FONT DEL TINTORER.  Al torrent Monner del Parc de Vallparadís, prop de les esglésies de Sant Pere.

FONT DE SANTA MARIA. Al torrent Monner del Parc de Vallparadís, prop de les esglésies de Sant Pere.

FONT DEL ROSSINYOL. Al torrent Monner del Parc de Vallparadís, prop de les esglésies de Sant Pere (font Nova del Tintorer)

FONT DE CAN JOFRESA.
Accedint a Can Jofresa des de la Crta. de Rubí, preneu el camí que a la dreta de polisportiu i darrera de la zona d’habitatges, baixa fins a la font.

FONT DE CAN PARELLADA.
A la Plaça Joan Santamaria, entre els carrers Holanda i Itàlia, al barri de Can Parellada.

FONT DE LA GRÍPIA. Situada en la zona d’horts del barri de la Grípia, a l’alçada de la confluència dels carrers Borges Blanques i Pintor Mir. S’accedeix per unes escales.

FONT DE SANT JOSEP. Accés des de l’inici de la
Ctra. de Castellar, del camí que surt a la dreta i passa al costat de Can Montllor, baixant per un corriol poc definit al torrent.

FONT DE LES CANYES. Ctra. de Castellar passada la cruïlla de la torre de Mossèn Homs; d’una petita esplanada situada a l’esquerra de la carretera surt el camí d’accés a la zona d’horts on es situa la font.

FONT DE L’ARGELAGUET.
Ctra. Bv 1248 de Sabadell a Matadepera, km.2,5. Es pren un camí a la dreta, al costat d’un viver i de la masia de Can Argelaguet i es continua, les dues primeres cruïlles a la dreta i la tercera a l’esquerra. La font es localitza a uns 600 m. de la carretera.

FONT DE LA MORERIA.
Ctra. Matadepera - Sabadell, Km. 1,3, passat el col·legi Gresol, a l'esquerra, a l'inici del bosc, baixeu fins al torrent de Can Gotelles.

FONT DE CAN GOTELLES. Al costat de la Font de la Moreria.

FONT DEL JUBILAT.
Ctra. Terrassa - Sabadell, a l’alçada de l’Hospital de Terrassa continuar per la carretera fins Torrebonica i baixar fins al torrent de la Batzuca; la font es situa torrent amunt, uns 30 m. al marge dret.


Resultats de les anàlisi de les aigües de les fonts naturals del municipi (Març 2014).
Les anàlisi de les fonts naturals del municipi de Terrassa corresponents al darrer control trimestral (març 2014) s’han inspeccionat 35 fonts, realitzant 20 mostres, corresponents al total de fonts del municipi que rajaven en el període de mostreig. Fonts que acompleixen la normativa vigent(RD 140/2003) respecte a tots els paràmetres analitzats:

5 Fonts (aigua sense garantia sanitària): Freda de Can Missert, Troncó, Sr. Ramon, Llimac i Can Font de Gaià.

12 Fonts eren seques:Els Caus, La Cogullada, Trobada, Mina d’en Jan, la Roca, Alba, Ocell Viu, Guitard, Sant Jordi, Colomers, Misèria i Mina de Can Matas.

3 Fonts no accessibles: Can Boada del Pi, Can Bogunyà i Can Torrella del Mas.

NO APTES PEL CONSUM HUMÀ !

15 Fonts no aptes per al consum: Can Jofresa, Cirera, Grípia, Teula, Canyes, Espardenyera, Montserrat, San Josep, Ferro, Frare, Racó, Cantarelles, Caçadors, Janot i Can Bonvilar.

1 Font es recomana el seu tancament immediat per alt risc per la salut: Can Poal.

Aquestes superen la concentració màxima admissible bàsicament per algun dels següents paràmetres:
*Nitrats: 8 fonts presenten concentracions superiors a 50 mg/l
*Microbilològics(bacteris coliforms totals, coliforms fecals, estreptococs fecals i clostridis sulfito- reductors).

En relació a les fonts naturals, cal recordar que al tractar-se d’aigües no tractades, es consideren com aigües sense garantia sanitària amb independència dels resultats dels controls analítics que s’efectuïn.